Alternativt hold nede CTRL og trykk + eller -, CMD og + eller - ved bruk av Mac.

100%

Modus med høy kontrast er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Verifikasjonssystemet omtalt i MedWatch og HealthTalk: – Systemet virker slik det skal


Denne artikkelen var publisert november 2, 2023 kl 9:55 am

Kai Mjaanes, i Nomvec, sier til HealthTalk at forfalskede legemidler er sjeldne i Europa, delvis takket være det robuste sikkerhetssystemet som kompliserer introduksjonen av falske legemidler i den offisielle forsyningskjeden.

Kai Mjaanes, daglig leder i Nomvec, sier til helseavisene MedWatch og HealthTalk at EUs verifikasjonssystem fungerer som det skal, og at det nylig stanset salg av falske diabetesmedisiner i Europa.

I oktober ble det oppdaget falske diabeteslegemidler i Tyskland, Østerrike og i Storbritannia. EUs verifikasjonssystem hindret at disse falske legemidlene nådde pasienter.

Nomvec drifter dette systemet i Norge, og Mjaanes sier til HealthTalk at systemet virker som det skal.

– Vi kan si med stor sikkerhet er at de falske legemidlene som har blitt forsøkt registrert inn i den legale kjeden, uten unntak har blitt avdekket av systemet. Dette viser tydelig at systemet virker slik det skal, sier Mjaanes til HealthTalk.

Også MedWatch omtaler saken.

– Denne typen forfalskninger vil bli stoppet i norske apotek. Rutinene i norske apotek er generelt gode, og legemidlene som selges i apotek blir sjekket før de selges, sier Mjaanes til MedWatch.

Denne artikkelen er relevant for:

Generell informasjon
Nyheter og oppdateringer

Andre nyheter og oppdateringer